Šta je certifikat bonitetne izvrsnosti?

Certifikat bonitetne izvrsnosti međunarodne bonitetne kuće CompanyWall, koja posjeduje najveću bazu poslovnih podataka subjekata u Bosni i Hercegovini i regiji, zahvaljujući kojima broji desetine hiljada klijenata koji su ispunili uvjete i zaslužili ovu prestižnu potvrdu uspješnog i sigurnog poslovanja.

CompanyWall ima dugogodišnju tradiciju dodjele certifikata bonitetne izvrsnosti i poslujemo na svim tržištima u regiji (Srbija, Slovenija, Hrvatska, Crna Gora i Bosna i Hercegovina). Vršimo certifikaciju svih poslovnih subjekata koji su zadovoljili neophodne uvjete, dok hiljade zadovoljnih klijenata potvrđuju našu lidersku poziciju.

CompanyWall certifikat bonitetne izvrsnosti je službeno priznanje postojanog i sigurnog rada kompanije
Certifikati bonitetne izvrsnosti CompanyWall business

Certifikat bonitetne izvrsnosti - ogledalo uspjeha!

Certifikat bonitetne izvrsnosti je službeno priznanje postojanog i sigurnog poslovanja. Istraživanja tržišta pokazuju da nosioci CompanyWall business certifikata posluju stabilnije, progresivno ostvaruju održivi uspjeh i prepoznaju se međusobno na nacionalnom i internacionalnom nivou. Kompanije koje su nosioci certifikata čine poslovnu mrežu najuspješnijih u Bosni i Hercegovini i regiji, i posluju rame uz rame sa konkurentima iz zemalja centralne Evrope.

Uz usluge bonitetne kuće CompanyWall business opće podatke iz FIA-e, APIF-a, te distrikta Brčko više ne morate samostalno da razvrstavate. Oni su sada dostupni nakon svega nekoliko klikova i klijenti ih dobivaju obrađene i spremne za korištenje. Uz certifikat bonitetne izvrsnosti dodatna pretraživanja kompanije više nisu neophodna, jer je certifikat sam po sebi validna referenca vrhunskog poslovanja nosioca.

Zahvaljujući provjerenoj metodologiji na osnovu koje određujemo bonitetne ocjene i vršimo certifikaciju, naši klijenti u svakom trenutku mogu se osloniti na podatke koje za njih obrađujemo.

Dok većina bonitetnih kuća u zemlji certificira kompanije na osnovu opće dostupnih parametara (npr. kompanija posluje duže od godinu dana bez dugova), tehnologija CompanyWall business omogućava precizno određivanje bonitetne ocjene uz potpuno ukidanje proizvoljnih procjena.

U dodjeli precizne ocjene našim klijentima rukovodimo se kriterijima kao što su vremenski period koji je subjekt proveo u blokadi, porezna i druga dugovanja, glavna i sporedna djelatnost i likvidnost, odnos prihoda u javnom i privatnom sektoru, kao i mnogim drugim. Kriterije smo postavili slijedeći provjerene metode najvećih bonitetnih kuća, a naši klijenti dobivaju preciznu ocjenu i financijski izvještaj na koji se mogu osloniti. Taj izvještaj predstavlja savršen portfolio koji se može koristiti u svim poslovnim prilikama.

Značaj certificiranja za ekonomsku strukturu Bosne i Hercegovine

Nezavisna međunarodna bonitetna kuća CompanyWall igra značajnu ulogu za uspostavljanje stabilne i objektivne arhitekture financijskih podataka u Bosni i Hercegovini. Popularnost bonitetnog ocjenjivanja počiva na jednostavnosti - predstavljanju mnoštva obrađenih podataka jednim simbolom.

Certifikacija i bonitetni izvještaji doprinose razvoju financijskog tržišta u zemlji i značajni su za lakše orijentiranje i određivanje preciznijeg financijskog stanja u zemlji. Pomažu i investitorima da objektivnije sagledaju kako stabilne, tako i nesigurnije strane ekonomske strukture u državi.

Poslovni subjekti, ali i državne institucije, sve više se oslanjaju na podatke, bonitetne ocjene i certifikaciju koju za njih vrši CompanyWall, a značaj naše bonitetne kuće uvećan je pojavom velikog broja kreditnih derivata i drugih financijskih proizvoda koji zavise od financijske sposobnosti partnera i vjerojatnosti neizvršenja.

CompanyWall metodologija

Svaka analitička kategorija u okviru metodologije se bazira na dokumentaciji koju pripremaju financijski stručnjaci, da bi se na kraju glasanjem došlo do adekvatnog bonitetnog razreda.

Iako prikupljeni financijski podaci u velikoj mjeri zavise od nivoa na kojem klijent sarađuje sa rejting agencijom, metodologija podrazumijeva širok proces kojim se osigurava sveobuhvatna analiza.

CompanyWall "Know-how" predstavlja autorizirano pravo intelektualne svojine bonitetne kuće CompanyWall.

CompanyWall Metodologiju ukratko čine:

Statična ocjena koja se utvrđuje na osnovu pokazatelja uspješnosti i pokazatelja likvidnosti iz godišnjeg izvještaja.

Dinamična ocjena koja predstavlja promjenjuivu vrijednost koju modificiraju varijabilni faktori kao što su:

  • Vremenski period koji je subjekt proveo u blokadi
  • Broj i ishod sudskih postupaka u kojima je subjekt učesnik
  • Porezna i druga dugovanja
  • Pretežna i sporedna djelatnost
  • Likvidnost
  • Odnos prihoda u javnom i privatnom sektoru
Metodologiju na osnovu koje se računa bonitetna ocjena utvrđuje rejting komisija koju čine stručnjaci iz relevantnih ekonomskih oblasti

Kristal plaketa - Zlatna bonitetna izvrsnost

Naša "Kristal plaketa"predstavlja prepoznatljivi i prestižni simbol uspjeha i pouzdanosti jedne kompanije u poslovnom svijetu. Ovaj međunarodno priznat brend zlatne bonitetne izvrsnosti krasi svega 3,6% kompanija koje su uspjele da u periodu od posljednje tri godine postignu i, što je mnogo teže - održe najviše bonitetne ocjene na osnovu postignutih rezultata. Plaketa je izrađena od najkvalitetnijeg kristala, savršene je gravure, estetike i dizajna.

Regionalni financijski savjetnik na našem portalu pruža širok domet informacija o desetinama hiljada poslovnih subjekata iz cijele regije na teritoriji Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Pregledni i pouzdani obrađeni financijski podaci kao što su informacije o blokadama, nekretninama u vlasništvu kompanija, vlasničkoj strukturi vaših saradnika i klijenata, sudskim postupcima, vlasničkim strukturama i još mnogo toga sada su samo na klik od vas. Proširenje saradnje na susjedne države i informacije o poslovanju kompanija iz regije nikada nisu bili bliže. Pomoću naših pametnih podataka uspostavit ćete efikasniji upravljački sistem i na taj način otkriti i smanjiti potencijalne rizike, unaprijediti svoje poslovanje korištenjem pouzdanog izvora informacija i bolje upoznati sadašnje i potencijalne saradnike, kao i konkurenciju.

Certifikati bonitetne izvrsnosti CompanyWall business

Companywall dizajn

CompanyWall pečati – više od autentičnog vizuelnog identiteta

Po pravilima koja su ustanovila najveće svjetske bonitetne kuće, bonitetne ocjene poslovnih subjekata određuju se od najniže - CCC do najviše ocjene - AAA. Bonitetne kuće dodjeljuju certifikate bonitetne izvrsnosti kompanijama koje su postigle uspjeh oličen u ocjenama od A+ do AAA. Ipak, mnoge bonitetne kuće ne ispunjavaju specifičnu svrhu bonitetnog ocjenjivanja, a zbog neoriginalnog dizajna, na tržištu ne postižu efekt prepoznatljivog vizuelnog identiteta.

Prepoznatljiva CompanyWall grafička rješenja se ističu jedinstvenim dizajnom koji omogućava brzu i laku prepoznatljivost vjerodostojnog brenda i pouzdane bonitetnu kuću. Pečati AAA, AA+ i A+ su žig našeg poslovanja koji je zaštićene u Zavodu za intelektualnu svojinu. Originalan dizajn ocjena omogućava brzo prepoznavanje i izdvaja CompanyWall u odnosu na ostale bonitetne kuće. CompanyWall pečati označavaju naš vizuelni identitet i simboliziraju dugogodišnji pouzdan rad naše kuće. Konkurentnom ponudom i autentičnim dizajnom uveli smo nove standarde financijske analize na bosanskohercegovačko tržište.

CompanyWall i pravo intelektualne svojine

U nadležnim državnim i međunarodnim institucijama: Zavodu za intelektualno vlasništvo i EUIPO (European Union Intellectual Property Office) - CompanyWall je izvršio zaštitu svojih obilježja pravom intelektualne svojine. Autorsko pravo na CompanyWall pečat štiti zaštitni znak našeg poslovanja od neautorizovanog korištenja.

Zaštitom naših grafičkih rješenja i intelektualne svojine na pečatima AAA, AA+ i A+ koje koristimo pri certificiranju, nismo samo zaštitili autentičan dizajn već mnogo više od toga. Originalna estetika samo je sredstvo za lakše prepoznavanje provjerene usluge i najpouzdanijeg asistenta bosanskohercegovačkih firmi - CompanyWall.

EUIPO
Zavod za intelektualnu svojinu

Certifikat bonitetne izvrsnosti pečat AAA

Certifikat bonitetne izvrsnosti pečat AA+

Certifikat bonitetne izvrsnosti pečat A+

CompanyWall zadovoljni korisnici

Bonitetnu izvrsnost su uspjele steći samo kompanije koje ispunjavaju visoke standarde poslovne etike i koje su se kroz duži vremenski period pokazale kao pouzdan poslovni partner koji zaslužuje pažnju i povjerenje, a neke od njih su lideri bosanskog poslovnog okruženja: Telekom Srpske, Holdina Sarajevo, Autoputevi RS, Grand-Trade Banja Luka, K-Uni Plus Derventa, Aluminij Mostar i mnoge druge.

CompanyWall business dodjeljuje certifikat bonitetne izvrsnosti poslovnim subjektima koji su ocijenjeni najvišim bonitetnim ocjenama AAA, AA+ i A+.

Bonitetna ocjena AAA Bonitetna ocjena AA+ Bonitetna ocjena A

Naši zadovoljni korisnici

Certifikat bonitetne izvrsnosti i in-house poslovanje

Na individualno-potrošačkom nivou CompanyWall business je izvor izuzetnih poslovnih informacija koji klijentima pruža najbolja rješenja u ispunjavanju zahtjeva modernog tržišta. Najznačajnija usluga koju CompanyWall business omogućava je certifikacija najuspješnijih kompanija. Bonitetni izvještaji su svim našim klijentima od velike pomoći za brzu i pouzdanu odluku o sklapanju partnerstva, ali certifikacija najboljih poslovnih subjekata moderno poslovanje podiže na viši nivo.

Nosioci certifikata bonitetne izvrsnosti nalaze se u samom vrhu domaće privrede i stoje rame uz rame sa najuspješnijim internacionalnim kompanijama.

Certifikat bonitetne izvrsnosti otvara vrata za proboj na različita tržišta i olakšava komunikaciju sa potencijalnim klijentima. Certificirane kompanije ovim činom stječu kredibilno priznanje odgovornosti i postojanosti.

Na međunarodnom tržištu certifikat bonitetne izvrsnosti je sastavni dio modernog poslovanja, a certifikacija u vjerodostojnim bonitetnim kućama kao što je CompanyWall je najznačajnija referenca uspješnog rada.

Certificirane kompanije ostvaruju prednost i ugled pri odabiru partnera i u odnosu na druge kompanije

Bonitetna ocjena CompanyWall

Bonitetna ocjena

Skup standardiziranih podataka koji obuhvaća kompletno poslovanje poslovnog subjekta

Financijski asistent bonitetne kuce CompanyWall

Financijski asistent

Uvid u kompletne financijske podatke kompanije kako bi razdvojili pouzdane od nepouzdanih partnera

Bonitetni izvještaj CompanyWall

Bonitetni izvještaj

Jednostavan i precizan uvid u najvažnije podatke o poslovanju kompanije

Certifikat bonitetne izvrsnosti CompanyWall Business

Certifikat bonitetne izvrsnosti

Potvrda bonitetne kuće CompanyWall o uspješnosti kompanije i njenom sigurnom poslovanju