BONITETNI IZVJEŠTAJ


Bonitetni izvještaj CompanyWall business predstavlja precizan i pouzdan skup poslovnih informacija, neophodnih za donošenje poslovnih odluka na savremenom tržištu. CompanyWall business klijentima nudi najobuhvatniju bazu podataka o poslovanju privrednih subjekata u Bosni i Hercegovini i brojimo desetine hiljada aktivnih klijenata.

Financijski izvještaji su namijenjeni svim zainteresovanim osobama koje žele brz i jednostavan uvid u pouzdane i najvažnije podatke o poslovanju firme. Uz samo nekoliko klikova mišem pred sobom ćete imati jasan i tačan izvještaj o poslovanju vaših klijenata, potencijalnih saradnika i konkurenata.

Ovi financijski izvještaji namijenjeni su svim zainteresovanim osobama koje žele brz i jednostavan uvid u pouzdane i najvažnije podatke o poslovanju firme. Uz nekoliko klikova mišem pred sobom ćete imati jasan i tačan izvještaj o poslovanju klijenata, potencijalnih saradnika i konkurenata. Izvještaji sadrže sve što je neophodno kako biste imali temeljan uvid u poslovanje firmi koje vas zanimaju, kao i u svoje vlastito poslovanje.

Bonitetni izvještaj o poslovanju vaše firme ćete dobiti u PDF formatu i možete ga proslijediti svojim poslovnim partnerima i saradnicima putem e-maila, kako bi stekli kompletniji uvid u Vaše poslovanje.

Bonitetne izvještaje Vam dostavljamo u PDF formatu na srpskom jeziku, a ukoliko je potrebno, dostavljamo vam ga i na engleskom jeziku.

Bonitetni izvještaj CompanyWall business sadrži podatke koje možemo da podijelimo na:

  • Financijske podatke: bilansna stanja, prikaz uspjeha, analiza financijskog položaja firme koje sadrži podatke o efikasnosti poslovanja, financijsku stabilnost, kao i druge elemente;
  • Podatke o firmi: naziv firme, adresa, rukovodstvo, pravno-organizacijski oblik i drugi elementi;
  • Bonitetnu ocjenu koja se računa iz statične i dinamične ocjene. Statična ocjena je izračunata na osnovu više pokazatelja iz godišnjeg izvještaja, a dinamična se mijenja kroz godinu;
  • Grafički prikaz analize financijskih podataka.

 

 

 

Bonitetni izvještaj, koji se sastoji od najznačajnijih ekonomskih analiza poslovanja, nekada je bio namijenjen praćenju rezultata radi postavljanja ciljeva za budućnost. Danas se taj fokus bitno izmijenio, klijenti više ne određuju ciljeve uz bonitetne izvještaje već u velikoj mjeri mogu da predvide buduće korake.

Pristup internetu i tehnološka revolucija omogućili su nam veliki broj načina na koje možemo da upoznamo klijente i razumijemo njihovo ponašanje. Naš jučerašnji zadatak je bio da pronađemo ispravne informacije, današnji je da se ne izgubimo u njima.

Zbog toga bonitetna kuca CompanyWall business olakšava klijentima preuzimanje kontrole nad podacima koji su im na raspolaganju, kako bi prepoznali nedostatak relevantnih informacija za područje koje istražuju i da bi unapredili korištenje podataka s ciljem proširenja poslovanja, ostvarivanja sigurnije saradnje i produktivnijeg praćenja konkurencije.

Bonitetni izvještaji CompanyWall business se primjenjuju ne samo na donošenje sigurnijih odluka i analizu poslovanja konkurencije i saradnika u prethodnom periodu, već i za procjenu budućeg poslovanja. Svrha ovih izvještaja je brže proširenje poslovanja i maksimalna optimizacija korištenja izvora.