Certifikat bonitetne izvrsnosti


CompanyWall business broji desetine hiljada klijenata u Bosni i Hercegovini i vrši certifikaciju za one koji su ostvarili uslove za odbijanje ove potvrde uspješnog i sigurnog poslovanja.Imamo dugogodišnju tradiciju dodjele Certifikata bonitetne izvrsnosti na više evropskih tržišta (Slovenija, Hrvatska,Crna Gora, Srbija, Bosna i Hercegovina). Vršimo certifikaciju svih poslovnih subjekata koji su zadovoljili neophodne uslove, dok hiljade zadovoljnih klijenata potvrđuju našu lidersku poziciju na bosanskohercegovačkom tržištu.

CompanyWall business Certifikat bonitetne izvrsnosti je službeno priznanje postojanog i sigurnog rada firme. Istraživanja analitičara pokazuju da firme koje su nosioci CompanyWall business Certifikata posluju stabilnije, progresivno ostvaruju održivi uspeh, prepoznaju se međusobno na nacionalnom i internacionalnom nivou. Firme koje su nosioci Certifikata čine poslovnu mrežu najboljih na teritoriji Bosne i Hercegovine ii posluju rame uz rame s najuspješnijim evropskim zemljama.

Uz usluge bonitetne kuće CompanyWall business, opšte podatke iz Kontekst rečenice više ne morate samostalno da razvrstavate, oni su sada dostupni nakon svega nekoliko klikova i klijenti ih dobivaju obrađene i spremne za korištenje. Uz Certifikat bonitetne izvrsnosti dodatna pretraživanja firme više nisu neophodna, jer je Certifikat sam po sebi validna referenca vrhunskog poslovanja nosioca!

Zahvaljujući provjerenoj metodologiji na osnovu koje određujemo bonitetne ocjene i certifikaciju, naši klijenti u svakom trenutku znaju da mogu da se oslone na podatke koje za njih obradujemo.

Dok većina bonitetnih kuća u zemlji certifikuje firme na osnovu opštih i slobodnije određenih parametara (npr. firma mora da posluje duže od godinu dana bez dugova), CompanyWall business prati zadate kriterije pomoću kojih je moguće precizno određivanje bonitetne ocjene, uz minimalizaciju proizvoljnosti. Zahvaljujući kriterijima kao što su vremenski period koji je subjekt proveo u blokadi, porezna i druga dugovanja, glavna i sporedna djelatnost i likvidnost, odnos prihoda u javnom i privatnom sektoru, kao i mnogi drugi koje smo postavili vodeći se provjerenim metodama najvećih bonitetnih kuća, naši klijenti dobivaju preciznu ocjenu i financijski izvještaj na koji mogu da se oslone.

Metodologija na osnovu koje certifikujemo najuspješnije poslovne subjekte temelji se na analizi makroekonomskih i političkih faktora, kao i internog i eksternog okruženja u kome firma posluje. Jedan dio naše metodologije je javno dostupan i možete ga vidjeti ovdje:

Drugi dio, poznatiji u Zavodu za zaštitu intelektualnog vlasništva kao "Know-how", predstavlja nedokumentovane informacije koje su autorizovano vlasništvo bonitetne kuće CompanyWall business.

Bonitetnu izvrsnost su uspjele da steknu samo firme koje ispunjavaju visoke standarde poslovne etike i koje su se kroz duži vremenski period pokazale kao pouzdan poslovni partner koji zaslužuje pažnju i povjerenje, a neke od njih su lideri bosanskohercegovačkog poslovnog okruženja.

CompanyWall business dodjeljuje Certifikat bonitetne izvrsnosti poslovnim subjektima koji su ocjenjeni najvišim bonitetnim ocjenama AAA, AA+ i A+.


Šta znaci Certifikat bonitetne izvrsnosti na nivou inhouse poslovanja?

Na individualno-potrošačkom nivou CompanyWall business je izvor izuzetnih poslovnih informacija koje klijentima omogućavaju najbolja rešenja i ispunjavaju zahtjeve modernog tržišta. Najznačajnija usluga koju CompanyWall business omogućava je certifikacija najuspješnijih. Bonitetni izvještaji su našim klijentima od velike pomoći pri bržem sklapanju partnerstava, ali certifikacija najboljih privrednih subjekata moderno poslovanje prenosi na viši nivo.

Certifikovane firme ostvaruju prednost i ugled pri odabiru partnera i u odnosu na druge firme. Nosioci Certifikata bonitetne izvrsnosti nalaze se u samom vrhu domaće privrede i stoje rame uz rame s najuspješnijim internacionalnim firmama.

Certifikat bonitetne izvrsnosti otvara vrata za proboj na različita tržišta i olakšava komunikaciju s potencijalnim klijentima. Certifikovane firme ovim činom stječu kredibilno priznanje odgovornosti i postojanosti.

Na međunarodnom tržištu Certifikat bonitetne izvrsnosti je sastavni dio modernog poslovanja, a certifikacija u vjerodostojnim bonitetnim kućama kao što je CompanyWall je najznačajnija referenca uspješnog rada.

Značaj certificiranih za ekonomsku strukturu Bosne i Hercegovine

Nezavisna bonitetna kuca CompanyWall business igra značajnu ulogu za uspostavljanje stabilne i objektivne arhitekture financijskih podataka u Bosni i Hercegovini. Popularnost bonitetnog ocjenjivanja proizlazi iz jednostavnosti gdje se brojni obrađeni podaci predstavljaju jednim simbolom. Certifikacija i bonitetni izvještaji doprinose razvoju financijskog tržišta u zemlji i značajni su za lakšu orijentaciju i određivanje preciznijeg financijskog stanja u zemlji. Od velike su pomoći i investitorima da objektivnije sagledaju kako stabilne, tako i nesigurnije strane ekonomske strukture u državi.

Privredni subjekti, firme, ali i institucije se oslanjaju na podatke, ocjene i certifikaciju koju za njih vrši CompanyWall business, a značaj naše bonitetne kuće uvećan je pojavom velikog broja kreditnih derivata i drugih financijskih proizvoda koji zavise od financijske sposobnosti partnera i vjerojatnoće neizvršenja. 

Zlatna bonitetna izvrsnost dodjeljuje se tvrtkama koje već treću godinu zaredom posluju s jednim od najboljih bonitetnih ocjena.

Zlatna bonitetna izvrsnost potvrđuje da je tvrtka jedna od najpouzdanijih i najpouzdanijih bosanskohercegovačkih tvrtki i pomoći će vam da se istaknete od konkurencije jer potvrđuje dugoročnu financijsku stabilnost, kvalitetnu poslovnu politiku i čvrste poslovne temelje.

CompanyWall business plaketa zlatne bonitetne izvrsnosti je najviše i najrjeđe priznanje kojim poslovni subjekt dokazuje potencijalnim partnerima, suradnicima i konkurenciji da su odgovorno i kvalitetno vođeno poduzeće.

Staklenu plaketu zlatne bonitetne izvrsnosti CompanyWall business dodjeljuje najboljima u svim granama poslovanja. Plaketa je simbol postojanosti, odgovornog rada i odlične poslovne politike koju poduzeće ostvaruje tri godine za redom.

Plaketa je prepoznatljivog dizajna, staklena, uz zlatnu pločicu na kojoj je ispisano ime poduzeća kojoj pripada. Tu su i logo CompanyWall business-a, jedne od najvećih bonitetnih kuća u regiji, kao i priznanje za postignut najveći poslovni uspjeh kada je bonitetni rejting u pitanju.

CompanyWall pečati –više od autentičnog vizualnog identiteta

Po pravilima koje su ustanovile najveće svjetske bonitetne kuće, bonitetne ocjene poslovnih subjekata određuju se od najniže CCC do najviše ocjene AAA. Bonitetne kuće dodjeljuju Certifikat firmama koje su ostvarile ocjene od A+ do AAA. Ipak, mnoge bonitetne kuće ne zadovoljavaju do kraja specifičnu prirodu bonitetnog ocjenjivanja, pa zbog neoriginalnog dizajna ocjena nisu u mogućnosti da ostvare prepoznatljiv vizuelni identitet na tržištu.

CompanyWall se ističe jedinstvenim dizajnom bonitetnih ocjena koji nam je omogućio da nas klijenti brzo i lako prepoznaju kao vjerodostojan brend i pouzdanu bonitetnu kuću. Pecati AAA, AA+ i A+ su pravo kojim štitimo znak koji je u opticaju, a originalan dizajn ocjena služi brzom prepoznavanju i čini nas drugačijima u odnosu na slične ocjene drugih bonitetnih kuća. CompanyWall pečati označavaju naš vizuelni identitet i simboliziraju pouzdan i uvjerljiv rad naše kuće.

U institucijama od značaja - EUIPO (European Union Intellectual Property Office) – CompanyWall pečati su zaštićeno vlasništvo. Polažemo autorska prava na pečate, koja nas štite od neautoriziranoga kopiranja ili preuzimanja ideje. Konkurentnom ponudom i autentičnim dizajnom uveli smo nove standarde financijske analize na bosansko tržište.

Zaštitom intelektualnog vlasništva, pečata AAA, AA+ i A+, nismo samo zaštitili autentičan dizajn već mnogo više od toga. Originalna estetika samo je sredstvo za lakše prepoznavanje provjerene usluge i najpouzdanijeg asistenta bosanskohercegovačkih firmi – CompanyWall.

Klikom na linkove ispod možete pogledati zaštićene pecate agencije CompanyWall:

EUIPO 

U svijetu brzog poslovanja, gdje firme stiču i desetine novih klijenata na dnevnom nivou, gdje imamo samo trenutak da razmislimo i donesemo presudnu poslovnu odluku rizično poslovanje predstavlja svakodnevnu prijetnju.

Poslovni partneri često nemaju vremena da detaljno provjere na koji način posluje njihov budući saradnik, a ukoliko sami govorite o svojim uspjesima opet možete djelovati pretenciozno. Certifikat bonitetne izvrsnosti, priznat na svjetskom tržištu poslovanja kao validan dokaz dobrog rada firme, tu je da istakne u prvi plan pouzdanost vaše firme.

Sjedište firme Comapnywall Business je u Londonu, pa i certifikati bonitetne izvrsnosti stižu i prolaze provjeru u Londonu.